El britànic Adam Yates (Mitchelton Scott) es va adjudicar ahir la tercera etapa de la Volta a Catalunya, de 179 quilòmetres, amb inici a Sant Feliu de Guíxols i final a l'estació d'esquí de Vallter 2000, en la qual Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) va salvar el lideratge.

En una etapa d'alta muntanya marcada per la pugna entre el mateix Yates, Egan Bernal (Sky), Daniel Martin (Emirates), Nairo Quintana (Movistar) i Miguel Ángel López (Astana), el ciclista belga va cedir 2 minuts i 21 segons en les rampes de l'últim port, de categoria especial, però manté 27 segons de renda respecte al vencedor de la jornada.

La primera etapa pirinenca de la cursa catalana va oferir un final emocionant, en el qual les primeres espases de la Volta a Catalunya es van moure, amb Sky i el colombià Egan Bernal com a animadors. Però Adam Yates va aconseguir ser el més ràpid en els darrers compasos, en imposar-se per davant de Bernal i Martin, que van acabar segon i tercer, respectivament, i seguits per Quintana, amb el mateix temps, i López, a dos segons. El vencedor de les dues últimes edicions, Alejandro Valverde (Movistar), va perdre dos minuts i dinou segons respecte als cinc ciclistes que es van jugar la victòria final. Avui es disputa la darrera etapa de muntanya de la Volta a Catalunya, amb sortida a Llanars i arribada a La Molina. Probablement serà la darrera oportunitat per als primers espases de superar el lideratge del belga Thomas de Gendt, que es manté al primer lloc de la classificació des de l'inici de la Volta, després de guanyar la primera etapa.