La selecció estatal de futbol és líder en solitari del grup F de classificació per a l'Eurocopa després d'una relaxada i curta victòria al camp d'una debilíssima Malta, que només va xutar un cop, i fora dels tres pals, en els 90 minuts del partit. Dos gols de Morata van donar la victòria l'equip de Luis Enrique, en un partit en què l'asturià no va poder ser a la banqueta. Al matí va haver de deixar la concentració per «problemes personals greus» que no van transcendir.

Pel que fa al partit, els espa-nyols van utilitzar un equip titular en què només Sergio Ramos, Asensio i Morata repetien del que va vèncer Noruega dissabte. De seguida es va veure que es tractava de saber quants gols caurien, tot i que Espanya va fer un joc lent a l'inici, ben refusat per la defensa d'acumulació maltesa.

El primer gol no va arribar fins al minut 31, quan l'espanyolista Mario Hermoso va enviar una pilota llarga a Morata, que va trencar la defensa i va superar les mans de mantega del porter Bonello, el fill del que va rebre els dotze gols l'any 1983.

Saúl i Asensio haurien pogut marcar abans del descans i, a la represa, el mateix jugador del Madrid i Morata van posar a prova la defensa local. L'entrada de Navas va donar més profunditat a l'equip estatal i una centrada del sevillista va servir perquè Morata, ara de cap, anotés el 0-2 definitiu.

Disbauxa nòrdica

Espanya és líder perquè Noruega i Suècia van empatar (3-3) en un partit boig. Els locals es van avançar amb gols de Johnsen i King. Suècia, però, va remuntar amb una anotació de Claesson i dues de Quaison que semblaven donar el lideratge compartit al seu equip. Però Dalsgaard, en el darrer minut, va establir l'empat a tres que deixa el seu equip amb un punt i els suecs amb quatre, pels sis d'Espanya. L'altre aspirant, Romania, va apallissar per 4-1 les Illes Fèroe i és tercer, amb els tres punts d'ahir.