L'Associació de Clubs Europeus (ECA) va anunciar ahir que segueix sense donar suport al nou Mundial de Clubs de la FIFA que s'implantarà el 2021. Tot i la negativa dels equips europeus, deixen la porta oberta al diàleg per poder arribar a una solució. Andrea Agnelli, president de l'ECA i de la Juventus, va assegurar després de l'assemblea de l'organització ahir a Amsterdam que actualment no estan disposats a participar en la competició a causa d'un «calendari congestionat», però va afirmar que «ara estem més disposats a discutir canvis per al futur».

En l'assemblea d'ahir també es va debatre sobre el futur de les competicions UEFA a partir de l'any 2024. Agnelli va puntualitzar que encara no hi ha una «decisió formal» respecte al possible canvi en el sistema de competicions i partits internacionals. «Hem emfatitzat diverses vegades que el calendari es va definir fins al 2024. I és per això que no podem donar suport al canvi que vol fer la FIFA l'any 2021», va aclarir el president del conjunt torinès. La màxima autoritat del futbol mundial va decidir a principi de març canviar el format del Mundial de Clubs, i passar de set equips, els sis campions de cada confederació més un amfitrió, a 24 participants. El torneig se celebraria cada quatre anys, a diferència del campionat anual que hi ha ara mateix, i substituiria la Copa Confederacions. Vuit dels participants serien europeus, però l'ECA va advertir en una carta a Gianni Infantino, president de la FIFA, que boicotejaria el torneig.

En aquest sentit, el croat Zvonimir Boban, vicesecretari general de la FIFA que va acudir a l'assemblea d'Amsterdam, es va mostrar optimista. «Estem tenint discussions positives i estic convençut que tots hi volen participar. És una bona competició per a tots els equips», va apuntar. «Fins ara els equips deixaven els seus jugadores en aquestes dates als equips nacionals, ara els poden utilitzar ells mateixos», va afegir.