Els Joves Atletes de Berga (JAB) han fet la presentació de la setena edició dels 5 i 10 km Urbans de Berga, que tenen fixada la data el proper 7 d'abril. Les proves estan coorganitzades pel JAB i l'Ajuntament de la ciutat amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona. L'organització aspira a assolir el topall màxim de participants, que se situa en el mig miler. El president del JAB, Alfonso López, va destacar alguns dels atletes que participaran en l'edició d'enguany, com per exemple Núria Cascante i Xavi Tomasa.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, va manifestar la voluntat de «potenciar esdeveniments esportius que posin el Berguedà en el mapa i que siguin un reclam per als esportistes d'elit perquè puguin venir a entrenar-se, a competir i a gaudir de l'esport i de la comarca». El president del JAB, Alfonso López, va comentar que «ja s'han registrat un centenar d'inscripcions» i va recordar que també hi haurà sis competicions adreçades al públic infantil, segons les edats dels participants.

El 2018, els vencedors en la cursa dels 5 km van ser El Mehdi Aboujanah i Núria Cascante, i en els 10 km es van imposar Toni Bernadó i Anna Garcia.

El recorregut de les proves

La carretera de Solsona, a l'alçada de l'hotel Berga Park, serà el punt d'inici i arribada de totes les competicions que es disputaran el 7 d'abril. Les curses infantils anomenades Urban Kids Berga començaran a les 10 del matí i es portaran a terme a la zona de la carretera de Solsona. A les 11 del matí es donarà el tret de sortida a les curses de 5 i 10 quilòmetres, en què els participants han de tenir més de 16 anys.

La inscripció es pot fer de manera telemàtica al portal web de l'entitat Joves Atletes de Berga ( www.jaberga.com) o presencialment a les botigues esportives InterSport Serra Martí de Berga, Costa Esports de Gironella i Bravo Running de Manresa.