Les arribades de la Volta a Catalunya no tenen la mateixa expectació, quant a públic, que les de les grans voltes per etapes, sobretot les del Tour de França, però també tenen interès, sobretot si es tracta de l'etapa reina. Un bon nombre de públic va fer cap ahir a la Cerdanya per assistir als dos passos de la prova per la Molina i també per Alp, als peus de la pujada.

Era el primer cop en la ronda en què els ciclistes entraven al territori de la Catalunya Central, en aquest cas procedents de Llanars, on va iniciar-se la tercera etapa. Els treballadors de la Volta es van afanyar, després de la cursa, a netejar el tram final de l'etapa de la brutícia que pogués generar la caravana ciclista i avui la cursa tornarà a arrencar a la Cerdanya.

Puigcerdà acollirà la sortida de la cinquena etapa de la cursa a partir de les 12.40 hores, i aquesta es dirigirà cap al Ripollès i després cap a Osona. Passarà pel Lluçanès, en concret per Olost, entre tres quarts de tres i les tres i, més endavant, traurà el cap al Moianès, en concret a Moià i Castellterçol, una hora més tard. La comitiva farà cap, a continuació, cap al Vallès Oriental i l'Occidental, i l'etapa s'acabarà a Sant Cugat.