Loles Vives, atleta manresana de l'Avinent, ha aconseguit el títol de campiona del món en la prova dels 60 metres llisos, en categoria de W-60, en els mundials màsters indoors que se celebren durant aquests dies a la ciutat polonesa de Torun.

Nascuda el 1957 a la capital del Bages, Vives va aconseguir en la prova a Polònia uns magnífics 8'' 99 centèsimes, i es va classificar davant de l'holandesa Tilly Jacobs, que va ser segona en la final, i de la britànica Jane Horder, que va ser qui es va penjar el bronze.

Vives ja havia pujat dimarts al podi perquè va ocupar la segona posició en el concurs de llargada i es va proclamar subcampiona del món en aquesta prova.

Una trajectòria d'elit

Vives ha tornat a competir en la categoria de màster i dins de les files del Club Atlètic Manresa (des del 2010, el club on ella es va formar en la infantesa i joventut).

El seu nom ja està vinculat per sempre a la història de l'atletisme femení a Espanya, ja que ella va ser la primera dona que va baixar dels 12 segons en els 100 metres llisos, l'any 1979, quan era atleta del CN Barcelona. Com a internacional, va competir 15 cops amb la selecció absoluta entre el 1973 i 1981. Va ser campiona estatal de 100 llisos i de 4x100. En la categoria màster ha batut un centenar de rècords d'Espanya en les proves dels 100, els 200 i el salt de llarga (proves a l'aire lliure) i 60 metres, 4x200 m i longitud (indoor) aquests darrers anys d'activitat.

Com a internacional màster, el seu currículum també és extens i fecund amb prop de 40 medalles en diferents competicions, amb diversos rècords d'Europa i també un de mundial, aconseguit el 2013 en la prova dels 60 metres llisos, amb un temps de 8''42 en la categoria aleshores de W-55.

Vives va participar l'any passat en una edició del mundial de màsters que es va celebrar en aquella ocasió en terres andaluses, a Màlaga. També hi va aconseguir un títol de campiona que va ser el de salt de llargada (en W-55) amb un millor intent de 4 metres i 36 centímetres. També va assolir un or en aquells campionats de Màlaga la santfruitosenca Montse Prat (W-50) en el salt de perxa, ja que va aconseguir passar el llistó situat en els 2,75 metres.

Vives resideix a Madrid i quan participa en proves de l'Avinent Manresa es desplaça i competeix amb la resta d'atletes del CAM.