El Cafés Candelas Breogán va assaltar ahir l'Olímpic de Badalona i va sumar un triomf vital per aspirar a quedar-se a l'ACB. Un triple de Lucio Redivo a falta de 17 segons per al final va ser decisiu i va aigualir la festa a un Divina Seguros Joventut que estrenava nou marcador el dia que commemorava el seu 89è aniversari.

Alex Brown, amb 20 punts, va liderar el segon triomf de la temporada fora de casa del conjunt gallec, en què va debutar amb encert el seu nou fitxatge, el base nord-americà Ray McCallum, autor de 14 punts. El resultat, a més, beneficia el Baxi Manresa, que empataria amb els badalonins en cas de victòria aquesta tarda al Palau Blaugrana.

L'encert de Cvetkovic va esperonar els gallecs a l'inici, amb un 2-9 igualat ràpidament per Laprovittola. Els badalonins va semblar que feien la primera estirada a l'inici del segon parcial, amb un bàsquet de McFadden (26-21) i, tot i que Vidal i McCallum van ajudar a la reacció dels visitats, la Penya va arribar al descans amb cinc punts d'avantatge gràcies a l'encert de Todorovic (40-35).

A la represa, el Joventut va tenir un màxim avantatge de vuit punts (43-35), amb un bàsquet de Ventura, però entre Redivo, primer, i Vidal, després, van permetre que el Breogán arribés amb avantatge (61-65) als primers compassos de l'últim quart.

En el tram final, Brown i Gerun es van ajuntar per fer mal i disparar els visitants fins al 68-75. Però Todorovic i Laprovittola van acostar de nou l'equip de Carles Duran fins al 75-77. Però una antiesportiva del montenegrí, un bàsquet sobre la possessió de Brown i, sobretot, un triple de Redivo (80-84) van ser irremuntables.