L'Atlètic de Madrid va refer-se de l'última derrota a la lliga, davant l'Atlètic Club de Bilbao, i de l'eliminació de la Lliga de Campions, a mans de la Juventus, amb una autèntica golejada a Mendizorrotza davant d'un fluix Alabès que va perdonar la possibilitat d'ocupar places de Champions League.

Semblava que l'equip dirigit pel Cholo Simeone tindria un enfrontament complicat davant d'un conjunt local que tan sols havia cedit una derrota en tota la temporada al seu estadi, però va ser tot el contrari. Els blanc-i-vermells van passejar-se per Mendizorrotza amb un autèntic partidàs ofensiu i amb gols excel·lents. Saúl va obrir el marcador amb un gol molt matiner a passada de Griezmann. El migcampista madrileny va superar amb poc angle la sortida del porter Pacheco.

Sense capacitat de reacció dels blanc-i-blaus, els visitants van ampliar la diferència pocs minuts més tard amb un golàs de Diego Costa des de la frontal de l'àrea. El davanter hispanobrasiler va treure les terenyines de l'escaire esquerre de la porteria de Pacheco. Diego Costa va lesionar-se i va ser substituit a la mitja part per Thomas Lemar.

A la represa, els homes d'Abelardo no van poder reaccionar davant el recital madrileny. Els jugadors del Cholo, jugant amb tres davanters, van acabar sentenciant la victòria i golejant. Morata va unir-se a la festa al minut 59 després d'una magnífica assistència de Lemar. Thomas va arrodonir la golejada final, amb un golàs a falta de sis minuts per al final. El migcampista madrileny va rebre una passada de Koke i amb una forta rematada a l'escaire va acabar posant la cirereta del pastís amb el definitiu 0-4.