Les estadístiques, sempre fredes, indiquen que el Manresa només ha guanyat un dels darrers vuit partits (amb quatre empats i tres derrotes). Aquesta circumstància ha desplaçat l'equip entrenat per Andreu Peralta de la primera posició a la segona en una classificació molt atapeïda en els primers llocs (Viladecans amb 51 punts, Manresa i Muntanyesa amb 48, i en espera del que faci l'Andorra en els dos enfrontaments que té pendents, que si els guanya en sumaria 47).

Queden vuit jornades per finalitzar la competició a Primera Catalana, i els manresans confien a recuperar la brillantor que, entre el desembre i el gener, sobretot, va portar l'equip a manar en la taula classificatòria, fins i tot, de forma folgada. Una primera oportunitat de refer-se serà aquest diumenge al Nou Estadi del Congost (12 h). El Manresa rebrà la visita d'un Almacelles que es comptava per estar en les posicions més destacades, però la seva irregularitat ho està impedint. Els lleidatans són vuitens amb 39 punts, lluny dels capdavanters.

Els blanc-i-vermells afronten aquest compromís després de dues sortides amb derrota, als camps de l'Andorra (3-0) i del Júpiter (2-1). Per a Andreu Peralta, «el partit de diumenge, tot i perdre, em va deixar més o menys tranquil. Van tornar a ser nosaltres, sense precipitacions, encara que vam fallar massa al davant. Amb una mica més d'encert hauríem pogut golejar. Anem segons i contra l'Almacelles juguem un partit important perquè les coses es tornin a posar de cara. De totes maneres no serà fàcil, els lleidatans tenen un equip competitiu».

Per a aquest partit, els manresans recuperen Manel Sala, baixa els darrers quatre partits per sanció, i també Joan Castanyer, però és baixa el porter Pol Busquets, sancionat amb un partit. En el seu lloc haurà de jugar Joan Rovira de juvenil B.

Per la seva banda, l'Igualada, que després d'empatar a Mollerussa ha quedat, amb 43 punts, un xic allunyat del davant (tot i això és quart), rep aquest dissabte (18 h) el Lleida B , equip de la meitat de la taula, però que encara no té la permanència confirmada.