El guanyador de la Volta a Catalunya d'enguany es decidirà, avui, al circuit de Montjuïc. A la sisena i penúltima etapa de la prova, que es va córrer ahir entre les poblacions tarragonines de Valls i Vila-seca (166 km), Miguel Ángel Superman López (Astana), líder de la Volta, no va cedir temps a cap dels seus oponents.

Aquest fet converteix el ciclista colombià en el gran favorit per assolir el triomf a la 99a edició de la ronda catalana. L'etapa final es disputarà avui, en el clàssic traçat de 143,1 km que s'inicia i finalitza a Montjuïc, després de completar les tradicionals vuit ascensions a la muntanya. L'anàlisi de les últimes edicions de la Volta a Catalunya permet concloure que és molt difícil que el britànic Adam Yates (Mitchelton-Scott) i el també colombià Egan Bernal (Team Sky) puguin reduir l'avantatge de 14 i 17 segons, respectivament, amb què López afrontarà la sortida a Barcelona.

Segon triomf de Matthews

L'australià Michael Matthews (Sunweb) va ser el guanyador de l'etapa d'ahir, que va finalitzar amb un esprint massiu a Vila-seca. El velocista de l'equip alemany va palesar el seu òptim moment de forma i va segellar el seu segon triomf d'etapa en aquesta edició de la Volta. Matthews ja es va imposar a Sant Feliu de Guíxols, a la segona etapa.

L'australià va empènyer amb més força el manillar de la bici en un esprint final ajustadíssim en què només va assolir centímetres d'avantatge sobre l'alemany Phil Bauhaus (Bahrain-Merida), que la photo-finish va certificar.

L'etapa entre Valls i Vila-seca, de 169 km, es preveia moguda per l'estretor de les carreteres tarragonines. Tot i només tenir dos ports de tercera categoria, els d'Albarca i Alforja, situats a més de 50 km de l'arribada, el perfil del traçat afavoria les escapades.

A l'hora de la veritat, només n'hi va haver una de ressenyable, la que van protagonitzar el belga Floris de Tier (Jumbo-Visma), el txec Josef Cerny (CCC), el francès Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale), el basc Mikel Iturria (Euskadi) i l'holandès Oscar Riesebeek (Rompot-Charles). Els cinc ciclistes van assolir quasi tres minuts d'avantatge, però Astana va controlar el pilot i Dimension Data, Bahrain-Merida i Sunweb es van aliar al pla per atrapar els escapats a 12 km de Vila-seca.