En la 24a jornada de la Copa Catalunya, el gran partit de la jornada era el derbi entre l'Yvette Pons Igualada i el PetroPintó Asfe.

Les fruitosenques arribaven amb una millor dinàmica, amb dues victòries seguides, una de les quals va ser tombant el potent líder Almeda, mentre que les anoienques estrenaven entrenador, Sergi Alamillo, en detriment d'Enric Gonzalez, que va plegar per motius personals.

Amb el salt inicial es va donar per començat el partit entre dos conjunts que van sortir amb molta intensitat, lluitant frec a frec cada possessió i sense cap moment de respir. L'Asfe va començar a protagonitzar algunes errades, fet que seria tònica general durant el matx. Amb un triple final de l'Igualada es donava per acabat el primer quart (16-12).

Les pèrdues de pilota del PetroPintó es van accentuar en el segon període, i això va provocar múltiples contraatacs que les anoienques van saber aprofitar per assolir els primeres grans aventatges en l'electrònic. De fet, quan va sonar la botzina que indicava el descans i l'Yvette Pons Igualada havia aconseguit l'aventatge màxim fins llavors, de 14 punts (35-21).

L'Igualada manava en el ritme de joc i se sentia còmode buscant l'error de l'Asfe per anotar al contraatac. D'altra banda, les bagenques es trobaven errades en el tir i en la passada, no era un dels seus millors dies, ni molt menys. Durant el temps de descans Josep Esquius i Miquel Ferrer van intentar posar les coses a lloc, trasmetent a les seves jugadores més intensitat i minimitzar l'error en la passada i el tir.

En el retorn a la pista, el PetroPintó semblava mostrar una altra actitud. Amb un ritme més agressiu i amb més intensitat defensiva aconseguia retallar la diferència, però, un cop més, la ineficàcia en el tir no els permetia acabar de permetre fer el pas cap a la remuntada. Mentrestant, un Igualada seriós seguia manant en l'electrònic i jugant el seu estil de joc, ahir efectiu (47-29).

El matx va entrar en la recta final i el vencedor no semblava que hagués de canviar. Les visitants seguien lluitant, tot i que no les acompanyava l'encert.

La diferència fins al final es va moure en els 14 punts, excepte en el tram final, en què un PetroPintó desmotivat i sense força va veure com l'Igualada ampliava l'aventatge fins als 22 punts, màxima diferència del partit. Resultat un pèl excessiu però victòria justa per a l'Yvette Pons Igualada, que amb l'estrena d'Alamillo a la banqueta comença de la millor manera.

La setmana que ve les anoienques visiten Gramenet i l'Igualada rep un rival directe, el Tarragona.