Un segon va privar la formació femenina de l'Avinent Manresa de pujar al tercer graó del del podi en el Campionat d'Espanya de clubs de mitja marató disputat a Sant Cugat. Presentar una formació per primera vegada en un estatal de ruta femení, que era una fita històrica de l'entitat, va quedar enfosquit per aquest segon que no va permetre rubricar el debut amb un lloc d'honor.

Les tres components de l'equip manresà van cobrir les expectatives, pel que fa als registres personals que podien assolir. Meritxell Soler va capitanejar la formació entrant sisena (posició de finalista), amb 1h 16' 31''. Mireia Guarner va aconseguir una destacada dotzena posició, amb 1h 22' 38'', molt a prop del seu millor registre. I també va ser molt meritòria i treballada la vint-i-tresena plaça de la component més jove de l'equip manresà i del campionat, Lorena Cubillas, amb 1h 31' 28''. La suma dels tres temps va donar un total de 4h 10' 37'', a només un segon de l'equip alabès CA La Blanca, que va sumar 4h 10' 36'' i es va endur el bronze estatal. El subcampionat va ser per al Bathco Running Team, amb 4h 09' 22'', i el títol estatal per al potent combinat del Bilbao Atletismo, amb 3h 42' 44''. La prova va ser dominada individualment per Elena Loyo, que es va imposar amb 1h 13' 16'', i per Houssane Eddine Benabbou (AD Marathon), que es va endur el títol estatal masculí amb 1h 03' 55''.

L'Avinent Manresa va ser l'únic equip català present en aquest estatal tant en categoria femenina com masculina. Els nois de l'Avinent van ocupar la setzena posició, amb David Martínez (31è amb 1h 08' 32''), Manel Deli (80è amb 1h 14' 34'') i Màrius Terrè (90è amb 1h 18' 35'').