La corredora de l'Avinent Manresa Meritxell Soler va ocupar una brillant segona posició en la 41a Cursa d'El Corte Inglés, disputada ahir al matí pels carrers principals de la ciutat de Barcelona i amb una participació de 46.283 atletes. La prova va ser guanyada per la badalonina Miriam Ortiz (AA Catalunya), de 34 anys, amb 38'20", desprès de superar els 10.639 metres del recorregut. Soler va entrar segona, amb 38'47", i tercera va ser Marina Bagur (ISS-l'Hospitalet), amb 39'20''.

Miriam Ortiz, malgrat estar minvada físicament per un càlcul renal, va ser la gran dominadora de la prova des de l'inici. Ja en el pas per l'Estadi de Montjuïc superava per 43 segons les seves dues seguidores immediates, la menorquina Marina Bagur (ISS l'H0spitalet) i la santjoanenca Meritxell Soler (Avinent Manresa). En la segona part del recorregut, Soler va llançar un fort atac sobre Ortiz, però aquesta va resistir per vèncer amb el nou rècord de la prova. Amb aquesta nova victòria en la cursa, iguala les quatre d'Eva Sanz i Joaquima Casas, i queda a una sola del rècord de la prova, en poder de Núria Pastor, amb cinc (del 1991 al 1995).

Mourad El Bannouri (La Sansi), de 39 anys, vencedor de la prova el 2016 i des del 2017 posseïdor del rècord de la Cursa de la Mercè de Barcelona (29' 23''), es va imposar amb autoritat sobre el seu rival directe, l'hispanomarroquí Mohammad Zharouni (FC Barcelona), de 23 anys i amb una millor marca en la distància de 29'21'' (2016), al que va superar en la meta per 36 segons. Tots dos van ser els grans protagonistes de la cursaa masculina, ja que en l'equador del recorregut, a l'altura de l'Estadi de Montjuïc, ja anaven junts, amb un temps de 18'33'', i superaven per 16 segons el també marroquí Mohammad El Ghazouani (La Sansi). Les coses no van canviar en el descens cap a meta i El Bannouri va fer un canvi de ritme al final per imposar-se.