L'Ajuntament de Cardona farà entrega, aquest dissabte 13 d'abril, de la Medalla de la Vila al Mèrit Esportiu al patinador del Foment Cardoní Pere Marsinyach Torrico. L'acte es farà al saló de sessions de consistori, a partir de les vuit del vespre.

Amb l'entrega de la distinció, l'Ajuntament vol reconèixer públicament els mèrits de Marsinyach: "la seva meritòria trajectòria esportiva i els nombrosos èxits en l'àmbit del patinatge artístic". Així com la seva contribució "a la projecció del Club de Patinatge del Foment Cardoní i a la projecció de Cardona al món". Es tracta de la màxima distinció prevista en el Reglament d'Honors i Distincions de la Vila de Cardona en l'àmbit esportiu.

Marsinyach ha estat 4 vegades campió d'Espanya de patinatge artístic, dues vegades campió d'Europa i, aquest passat octubre, es va proclamar subcampió del món. A banda, com a júnior, el patinador cardoní va aconseguir dos mundials, a més a més de ser sis vegades campió d'Espanya en categories inferiors. El lliurament de la Medalla de la Vila al Mèrit Esportiu va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics que componen el plenari el passat novembre.