El navarclí Melcior Faja, dins del grup M-40, i el montbuienc Genís López, de l'M-50, han aconseguit sengles títols catalans de BTT en la modalitat de marató després de la celebració de la setena edició de l'Esperxada. La prova, que va anar a càrrec del Club Ciclista del Sindicat del Pedal, va tenir lloc a les comarques del Pla de l'Estany i de la Garrotxa, i el seu recorregut va ser de 74 quilòmetres.

El primer en arribar a la meta, instal·lada al poble de Porqueres, va ser Ismael Ventura, amb 4h 27'42''. El navarclí Melcior Faja va ser novè a la general i primer en la categoria M-40. Pel que fa a Genís López, va ser 52è en la classificaicó absoluta i primer en la categoria M-50. L'anoienc es prepara per participar, els propers dies, a la Titan Desert. Altres corredors de casa nostra van ser: 19è Arcardi Gabarró (4t M-30), 119è David Sánchez, 127è Gabriel Gangonells, 134è Miquel Puche, 135è Agustí Flores i 167è Òscar Devant.