El nedador manresà del CN Ter-rassa Guilllem Lázaro va tancar la seva participació en els campionats d'Espanya de Sabadell gua-nyant la final B dels 100 metres papallona. Lázaro va fer un temps de 55''80 i va guanyar per vuit centèsimes Marcos Echevarría, de l'Stadium Venecia, que va quedar segon. La final A la va guanyar Alberto Lozano, del Sant Andreu, amb un temps de 53''34.

En la jornada de tarda del comiat dels campionats hi va haver dos participants més de casa nostra. La berguedana del CN Vic-ETB Àneu Ferrer va quedar quarta en la categoria júnior (desena en el total) dels 100 metres esquena. Ferrer va quedar segona en la final B (desena en el total) amb un registre d'1'03''96, a 41 centèsimes de la guanyadora de la cursa, Lucía Ruiz, del Vallirana. La final A la va guanyar la internacional Àfrica Zamorano, amb un registre d'1'01''74.

D'aquesta manera, Àneu Ferrer tanca uns campionats en què ha nedat cinc proves i en què, juntament amb les seves companyes del CN Vic, va quedar subcampiona d'Espanya júnior en els 4x100 metres estils.

No va tenir tan encert el tercer representant de casa nostra que va competir ahir, el manresà del CN Terrassa Izan Cubillas, que va ser desqualificat en la final B dels 200 metres lliures. La final bona d'aquesta especialitat la va gua-nyar Miguel Duran, company d'equip seu al conjunt egarenc.

Una altra mínima de Belmonte

Pel que fa a la resta de competició, la badalonina Mireia Belmonte, la gran estrella dels campionats, va assolir una altra marca mínima, a més del quart millor registre mundial de la temporada, en els 400 metres lliures. Belmonte va fer 4.38.53 en una prova que va nedar frec a frec amb la sèrbia Anja Crevar, però es va escapar de manera definitiva en les parts de braça i de crol per guanyar amb més de dos segons de marge.

En la lluita per la victòria dels 100 braça es va imposar Jessica Vall, amb un temps d'1'08''47, davant de Marina Garcia (1'08''66). Totes dues van quedar lluny de les mínimes mundialistes que se'ls exigia i l'hauran de seguir buscant en noves competicions.