Les seleccions catalanes mini es van endur la victòria en els tres primers partits del campionat d'Espanya de la categoria, que s'està duent a terme a la localitat de San Fernando (Cadis).

L'equip masculí, amb Guillem Naspler (CB Artés) entre els seus integrants, va obrir la competició amb un contundent triomf contra les illes Balears (100-59), mentre que en el segon partit del dia van clavar una nova pallissa, en aquest cas amb Cantàbria com a oponent (63-12). En la jornada d'avui, els catalans s'enfrontaran a Madrid, a partir de les 15.30 hores. Ahir, els madrilenys tampoc van donar possibilitats als càntabres (21-72). Enguany Catalunya vol millorar la quarta posició assolida el curs passat, quan va caure amb els amfitrions d'Andalusia en el partit pel tercer i quart lloc (66-72).

Per la seva banda, el conjunt femení, amb l'avinyonenca Mireia Jurado (CB Torelló) a les seves files, es va imposar clarament a l'Aragó (86-59). Avui jugaran dos partits més, davant la Comunitat Valenciana (11.30 h) i contra les illes Canàries (19.30 h). Les valencianes van vèncer els dos duels que van disputar, contra les aragoneses (53-45) i amb les Balears (25-76), mentre que les canàries van tombar les balears (91-81). La temporada passada, Catalunya va ser subcampiona.

Finalment, en la jornada de demà, els nois jugaran davant la Comunitat Valenciana (17.30 h) i les noies ho faran contra les illes Balears (9.30 h).