Era un matx vital per recuperar la confiança després de sumar només un triomf en les darreres deu jornades. I el Manresa no va fallar, en golejar el cuer, un Balaguer que, amb la derrota al Congost, diu matemàticament adeu a la categoria quan encara queden cinc jornades per disputar-se.

Els manresans, per la seva part, es mantenen en la segona posició, tot i que pendents dels dos partits ajornats que té l'Andorra: el primer, dissabte que ve davant el Vilanova al Principat (17 h).

Davant el Balaguer, els d'Andreu Peralta van mostrar-se molt superiors des de l'inici, tot i que el primer gol va tardar en arribar. Va ser al minut 24, quan, després d'una recuperació al mig del camp, Joel Priego va fer una assistència magistral cap a David Sánchez, el qual va col·locar la pilota lluny de l'abast d'Alfred. Abans de l'1 a 0, una altra combinació entre aquests dos jugadors va estar a punt de fructificar, al minut 10. Al 17, Noah va fer una rematada amb efecte cap a l'escaire, però el porter del Balaguer, atent, va evitar el gol.

Amb el marcador favorable, el Manresa va continuar amb el domini i aprofitant, sobretot, les errades defensives visitants. En una d'aquestes, Joel Priego es va anticipar a un defensor dins de l'àrea i, tot sol, va afusellar la pilota al fons de la xarxa (min 37). Amb el 2 a 0 es va arribar al descans.

A la represa, i en el primer minut, sentència en forma del tercer gol local, el segon de David Sánchez (jugador fitxat fa unes setmanes del Parets). Ell mateix va poder fer el quart però va xutar massa alt, al minut 54. El Balaguer inquietava poc els manresans. Al minut 56, però, va fer-ho Vendrell en aprofitar un rebuig aeri del porter Pol Busquets al segona pal; el xut del davanter de la Noguera va sortir molt desviat. Després d'una jugada de combinació del Manresa, Leandro va presentar-se davant Alfred, que va aconseguir desviar la rematada del jugador argentí a córner (min 63). Poc després arribaria el quart gol. Joel Priego va superar per velocitat tots els defensors que li van sortir al pas fent una paret amb Solernou i batent Alfred en la sortida.

El Manresa va tenir uns minuts de relaxació i ho va aprofitar el Balaguer per fer el 4 a 1definitiu. Hichem va rematar a proteria buida després d'una sortida en fals de Pol Busquets (min 77). Aquest gol no va inquietar els blanc-i-vermells.