El Valladolid va entrar ahir per primera vegada en zona de descens, després d'empatar a l'últim minut (2-2) contra un Getafe que perd el quart lloc en benefici del Sevilla. Els madrilenys es van avançar mitjançant Arambarri, però Guardiola va empatar al minut 30. A la represa, expulsió d'Olivera i penal transformat pel local Enes Ünal. Però el VAR va invalidar un gol de Waldo i, en el descompte, un estúpid penal de Plano a Hugo Duro va ser tranformat per Jorge Molina.

Al vespre, el València es va situar a tres punts del quart lloc del Sevilla en derrotar un Llevant que es va complicar la vida en el derbi valencià (3-1). Santi Mina va avançar els locals i, tot i un autogol de Soler, Guedes i el mateix Mina van deixar els punts a casa.

El Rayo no surt del pou, que va caure al camp d'un Athletic que mira cap a Europa (3-2). Williams va marcar primer i Álex Moreno va empatar, però, després de l'expulsió d'Advíncula, el mateix Williams i Raúl García van sentenciar malgrat l'anotació final de Raúl de Tomás. A Anoeta, empat a un gol entre la Reial Societat, amb gol de Juanmi, i l'Eibar, amb anotació de Jordán. Tots dos queden en zona de ningú.