Els bagencs Guillem Naspler i Mireia Jurado van tancar ahir la seva participació en el campionat d'Espanya de minibàsquet amb la selecció de Catalunya. Pel que fa a la catergoria femenina, va caure davant Andalusia per un resultat de 84-76 en la final del torneig. Els nois també van acabar com a subcampions, i la seva derrota amb els andalusos va ser més contundent (102-66).

Mireia Jurado, jugadora del CB Torelló, ha estat una de les noies destacades de l'equip català, que va guanyar tots els partits fins que va perdre la final d'ahir i que, com tot el torneig, ha tingut el seu gran epicente a San Fernando, ciutat de la província de Cadis. Així, en la fase de grups es van aconseguir victòries davant dels combinats d'Aragó (86-59), de la Comunitat Valenciana (70-56), de les Canàries (79-29) i de les Balears (86-59). En un dels seus millors partits del campionat, les catalanes va vèncer Madrid dimarts, a les semifinals, per 80-59.

Pel que fa al jugador artesenc Guillem Naspler, també va acabar el campionat amb la medalla de plata, en ser vençut amb Catalu-nya a la final pels andalusos per l'esmentat 102-66. Naspler, del Club Bàsquet Artés, va viure amb els seus companys una experiència magnífica, i en l'àmbit esportiu ho va arrodonir amb el segon lloc final i amb victòries fins arribar al darrer dels partits del campionat. En la fase de grups, la selecció catalana va derrotar de forma consecutiva els equips que van representar les illes Balears (100-59), Cantàbria (63-12), la Comunitat de Madrid (87-79) i el País Valencià (90-71).

A les semifinals, l'equip masculí de Catalunya es va imposar amb claretat a l'adversari, que va ser l'equip de les Canàries, amb una diferència que va ser superior als vint punts (89-68).