Marta Galló, una palamosina de setze anys que estudia primer de Batxillerat al CAR de Sant Cugat, és una de les atletes més prometedores del territori català. Enguany, a les files del CA Igualada, ha assolit dos resultats destacables: a final de gener es va endur el bronze en el català absolut, a Sabadell, mentre que el mes passat va ser campiona en l'estatal sub-18, que es va fer a València.

P Quan et vas iniciar en el món de l'atletisme

R Als deu anys vaig començar a fer cros escolars, i la meva mare, que havia fet atletisme, va notar que tenia qualitats per a aquest esport. Un any després vaig apuntar-me a l'Associació Atlètica Palamós i de seguida em vaig adonar que el cros no m'anava bé, em cansava massa. Vaig fer proves combinades durant tres anys, i als 14 em vaig decantar per la llargada i la velocitat.

P Poc després et vas incorporar al CA Igualada

R A l'AA Palamós era l'única nena de la meva edat, em sentia una mica sola i m'estava cansant. Tot seguit vaig conèixer Santi Ramos i Marc Sánchez, atletes i tècnics del CA Igualada. Ells em van ajudar i em van convèncer de fitxar pel club anoienc.

P I aquest setembre vas entrar al CAR de Sant Cugat.

R Tot i competir sota les files de l'Igualada seguia entrenant a Palamós, ja que hi ha molta distància entre les dues localitats. Volia canviar la situació i poder-me combinar bé l'atletisme i els estudis, i vaig demanar una beca, que al final me la van concedir.

P A final de gener vas poder pujar al podi en el català absolut juntament amb les teves companyes de club Cora Salas i Nora Taher. Com ho vas viure?

R Vaig anar al campionat ben preparada, però anteriorment vaig patir una lesió de dos mesos al còccix i tenia por de tornar-me a lesionar. Al final tot va sortir bé, i pujar al podi amb la Cora i la Nora va ser molt emocionant. Portem molt temps entrenant juntes i era una fita que ens feia molta il·lusió.

P El mes passat vas ser campiona estatal sub-18 a València i vas revalidar el títol assolit l'any anterior. Et va costar més?

R Tot i ser una de les atletes més grans, ho veia més complicat, ja que algunes competidores havíem fet marques molt similars. A més d'intentar guanyar, pensava en superar-me a mi mateixa, i no vaig quedar gaire satisfeta de la marca que vaig fer.

P També has estat preseleccionada pel Festival Olímpic de la Joventut, que es disputarà del 21 al 27 de juliol a Bakú. Creus que hi podràs ser?

R La selecció final es farà en funció del nostre rendiment durant la temporada, i el campionat més important pot ser l'estatal a l'aire lliure del 23 de juny. Crec que, veient el nivell internacional que hi ha, hauria de saltar fins als sis metres per ser-hi.

P Quina és la teva rutina setmanal d'entrenaments?

R Al CAR de Sant Cugat ens entrenem cada dia en sessions d'entre dues hores i dues hores i mitja, i treballem tots els aspectes.

P Tens algun objectiu de futur?

R M'agradaria poder participar en un europeu.

P Com et definiries com a saltadora?

R Crec que soc una atleta ràpida i treballadora, però em bloquejo quan les coses no em surten bé. A més, els tècnics em diuen que cor-ro com els velocistes i no acabo d'aprofitar la meva velocitat.

P Tens algun referent?

R La meva companya del CA Igualada Cora Salas.