El Barça Lassa serà a la final a quatre de l'Eurolliga de Vitòria si és capaç de guanyar dimecres i divendres que ve l'Anadolu Efes al Palau Blaugrana. Ahir va empatar la sèrie de quarts de final contra l'equip turc en un exercici de concentració, tot i el patiment del tram final, de contenció defensiva i de superar les continuades reaccions dels otomans. Adam Hanga, autor de 17 punts i de 21 de valoració, va ser el factor clau del conjunt de Pesic, que va haver d'esperar fins a l'última dècima per assegurar el triomf.

Es va veure aviat que el Barça no volia repetir els errors del primer dia (derrota per 75-68). Pesic va introduir Blazic a l'equip inicial i el seu equip va començar amb força (0-4). Tot i que l'Efes va reaccionar fins al 9-6, en el primer període els visitants van dominar el ritme i van anar al primer descans guanyant de tres punts.

La diferència, fins i tot, va créixer en el segon, amb un bàsquet d'Oriola que situava el 17-26, màxima diferència del partit. Sera-phin era a la banqueta, però no va jugar cap segon. Per mitjà de Micic, els locals van reaccionar i van equilibrar el duel, però els tirs lliures de Ribas i Claver van deixar el 34-38 a la mitja part.

Triples castigadors

El tercer quart també va començar bé, però un parcial de 9-0, amb dos triples de Simon i un de Moerman, va transformar el 40-45 en un 49-45. Eren els millors minuts dels turcs, però un triple de Smits i un bàsquet de Pau Ribas van deixar el 49-52.

En el darrer període, sequera de punts. Un triple de Pangos va situar el 61-68, però novament Micic va aparèixer per capgirar el resultat amb un 2+1 (72-71). Tomic va anotar un tir lliure, l'equip d'Ataman va errar un atac i Hanga va anotar el darrer bàsquet. L'Efes va errar, però l'hongarès va perdre la pilota a nou dècimes i va deixar una darrera opció que Moerman no va aprofitar.