La VolCat 2019 va arribar ahir a l'equador amb la victòria final encara molt oberta. L'holandès Hans Becking, vencedor el primer dia en una distància de 39 km, és el líder, però només té 11 segons de marge respecte del corredor estonià Peeter Pruus i 28 pel que fa al biker bolivià Ever Alejandro Gómez, que ara es troba en tercer lloc a la classificació.

Ahir, el rus Alexei Medvédev, a la general molt endarrerit, tenia el premi a la seva insistència i va aconseguir el triomf parcial en una etapa molt dura per als centenars de participants de la Volcat.

Una veritable etapa reina

Amb sortida i arribada a Igualada, com totes les etapes, la d'ahir va tenir un recorregut de 70 km i un desnivell positiu de 1.700 metres, que castigava les cames de tots els participants.

En un inici d'etapa molt veloç, Valero va encapçalar el grup però ningú volia quedar-se enrere per prevenir contratemps. Guerra (Buff-Scott Mtb Team) va intentar posar un punt més i trencar el grup. A més, Medvédev, com el primer dia, persistia i intentava agafar diferències amb els atacs constants característics.

Però no va ser fins ja passada la meitat de l'etapa quan el vigent campió d'Europa de bike marató, Alexey Medvedev (Cicli Taddei), va aconseguir deixar enrere els seus contrincants i agafar un marge de fins a dos minuts.

Tot i això, el pas dels quilòmetres va fer que l'etapa se li fes llarga al biker rus i finalment va arribar a meta amb un marge de mig minut de diferència. La lluita pel podi va ser espectacular. Un altre esprint que va deixar un doblet del Cicli Taddei, amb la segona posició de l'italià Francescp Casagrande. David Valero, del Factory Racing Team, va aconseguir el tercer lloc. El fruitosenc Guillem Muñoz va ser onzè, va entrar a una diferència de més de 5 minuts del primer. En la general és tretzè.

Dins la categoria femenina, l'alemanya Schneider volia posar contra les cordes la líder Lechner. Tot i això, la campiona italiana es va mantenir ferma i es va escapar al costat de l'estoniana Löiv. El cap fred de la corredora del Torpado Südtirol durant la primera meitat del traçat li va permetre llançar un atac al final per incrementar les diferències a la general. Löiv va arribar a més de dos minuts. Schneider es va conformar amb el tercer esglaó, tant de l'etapa com de la general.

Per categories, els primers llocs de la VolCat queden així: Lucas Serrières (XC63) en sub-23, Sara Gay (Biking Point) en fèmines sub-23, Tomasso Vanni (Taddei) en els màster-30, Pau Egeda en màster-40, Carlos Alberto Jesús en màster-50, Silvia Scipioni en les fèmines màster-30, Eva Martín en fèmines màster-40. La categoria Open ara l'encapçalen Sebastien Morvan i Olga Echenique.

La tercera etapa, la d'avui, és tot un trencacames que pot marcar més diferències a la classificació.