Tres dies després d'assolir un ajustat triomf a l'Etihad Stadium davant el Tottenham Hotspur de Mauricio Pochettino, al partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions (4 a 3), els jugadors de Pep Guardiola es van tornar a imposar als londinencs a Manchester (1 a o). La victòria permet als citizens recuperar el lideratge provisional de la Premier League, amb 86 punts, a l'espera del marcador que assoleixi el Liverpool aquesta tarda a Cardiff (17 h). Un triomf dels de Jürgen Klopp a Gal·les els permetria recobrar la primera posició.

Tant Guardiola com Pochettino van afrontar el matx amb els seus millors futbolistes. Un gol del migcampista anglès de 18 anys Phil Foden, al minut 5, va ser irremuntable pels spurs, que avui podrien cedir el tercer lloc a l'Arsenal d'Unai Emery, que rep el Crystal Palace (17 h).

Un hat-trick d'Ayoze Pérez va atorgar un triomf important al Newcastle de Rafa Benítez sobre el Southampton (3 a 1). Els blanc-i-negres sumen 41 punts, deu més que el primer equip en zona de descens, el Cardiff. El descendit Fulham va assolir un simbòlic triomf a Bournemouth (0 a 1), mentre que West Ham i Leicester van signar un empat estèril (2 a 2).