La quinzena edició de la VolCat va assolir un nou èxit de participació. Més d'un miler de ciclistes van prendre part en la prestigiosa prova i 535 en van completar les quatre etapes senceres.

La millor actuació dels ciclistes de casa nostra que van competir a les categories masculines complementàries a l'elit la va segellar el manresà resident a Santpedor Xavier Martí (TBellès). Martí va ser tercer a la classificació final màster 50, amb un temps d'11 h, 12' i 36''. Rere seu es va situar Josep Tugues (Fes Bici Igualada), amb una marca d'11 h, 24' i 50''.

En màster 30, el més destacat de la Catalunya Central va ser un altre corredor del TBellès, Ramon Jurado, qui va certificar el 10è lloc final, mentre que Eder Torrades (TBellés) va ser 19è i Xavier Clusella (EC Manresà), 60è. Més enrere es van classificar Andreu Martínez (CC Esparreguera) i Luis Jiménez (Club Rodanoia). En màster 40, Carles Torrents (EC Òdena) va assolir la 27a posició a la general (11 h, 18' i 19''); i en sub-23, el corredor del TBellès Martí Romera va signar el 9è lloc, amb un registre de 10 h, 24' i 23''.

Pel que fa a les fèmines, a la categoria elit, la ciclista del TBellés Canonndale Sural Maria Mercè Pacios va aconseguir la 15a posició final (12 h, 12' i 06''), mentre que, en màster 30, Raquel Egea (Club Rodanoia) va certificar un meritori sisè lloc (14 h, 02' i 48'').