Les competicions europees en què han estat o estan implicats força equips de la lliga Endesa fa que el calendari de partits que afecten aquests clubs s'hagi mogut. El Barça, el Baskonia i el Madrid, als play-offs d'Eurolliga, no van jugar aquest cap de setmana.

Demà, l'Iberostar avançarà el seu partit de la jornada 30 perquè estarà implicat en la final a quatre de la Champions League que juga a Anvers. I el València recupera el partit de la jornada 27 davant de l'Unicaja perquè en aquella data estava jugant la final de l'Eurocup.

El partit que afecta més al Baxi i a les seves aspiracions per poder afermar la seva plaça de play-off és l'Iberostar-Joventut. Si els canaris perdessin es despenjarien molt de les places de dalt, i si mirem el cas concret amb el Manresa, s'hi ha de sumar que els de Peñarroya es van assegurar l'average particular. Si la Penya vencés es posaria amb les mateixes 16 victòries que té ara el Baxi, però amb un partit més. El cap de setmana, els de Carles Duran rebran a l'Olímpic el Barça Lassa. El partit de demà a Tenerife començarà a les 21.30 h. Pel que fa al partit de la Fonteta entre el València i l'Unicaja (20.30 h), un resultat favorable als jugadors de Jaume Ponsarnau obriria un forat entre els dos equips (18 victòries a 16), i cal recordar que l'Unicaja va vèncer de 13 punts a la primera volta. Els andalusos, en cas de perdre, es quedarien amb 16 victòries, que són les mateixes que el Baxi.