Vint-i-sis títols de lliga, vuit dels últims onze, és el botí del Barça en LaLiga, un campionat en el qual a cada temporada retalla el nombre de conquestes respecte al Reial Madrid, que posseeix set més (33).

Els blaugrana són els grans dominadors del Campionat en els últims anys. Dels vint-i-sis títols, tretze, la meitat, els ha aconseguit en els últims 25 anys i en la present dècada summa set, en un avís del poder de Leo Messi.

Precisament va ser Messi l'autor de l'únic gol davant el Llevant en la segona part, en la qual va haver de sortir després de començar la trobada des de la banqueta. El Barcelona va perdonar nombroses ocasions abans del gol però, després d'ell, el Llevant es va venir a dalt i apunto va estar de frustar la celebració culé.

{C}

LaLiga Santander: El gol del Barcelona - Llevant (1-0)

LaLiga Santander: El gol del Barcelona - Llevant (1-0)

L'argentí ha tornat a estar estratosfèric, amb 34 gols i 15 assistències, i això que es va perdre dues trobades de lliga en un moment important del curs. Encara que el Barça es va sobreposar a la seva absència golejant al Reial Madrid en el Camp Nou (5-1) i guanyant a Vallecas (2-3).

En la segona temporada d'Ernesto Valverde, substitut en l'estiu de 2017 de Luis Enrique Martínez, el Barça va sumar el seu segon títol de lliga consecutiu.

Si en la passada campanya, els blaugrana van guanyar amb 14 punts de marge, en la present la diferència ha estat més o menys similar, amb un equip en el qual es van produir set altes.

El Barça ha dominat el campionat pràcticament d'inici. Es va fer amb el liderat en la jornada set i la va abandonar momentàniament en l'octava; va tornar a la primera plaça entre la novena i la dotzena i la va cedir en la següent.

Des de la jornada 14, quan l'Atlètic de Madrid va empatar en Montilivi (2-2), el Barça ja ha comandat el campionat fins al final.

Celebració

Després de la xiulada final de l'àrbitre, els jugadors de la primera plantilla blaugrana es van dirigir a la zona on se situa la graderia d'animació i van celebrar la consecució del primer dels tres títols que estan en disposició de guanyar.

Lionel Messi, autor de l'únic tant davant el Llevant, va recollir el trofeu que li va lliurar en la gespa Luis Rubiales, que va ser xiulat per part dels aficionats.

Els membres de la primera plantilla es van posar també una samarreta commemorativa amb un missatge destacant els vuit títols que el Barcelona ha conquistat en els últims onze anys: 'Vuit d'onze, l'extraordinari és que sembli normal'.

Es van apagar les llums i va començar la festa organitzada pel club. Al centre del camp es va dibuixar una silueta del títol amb llums làser.

Amb l'humorista Oscar Dalmau com a mestre de cerimònies, els cantants Elena Gadel i Ramon Mirabet van interpretar en la gespa la cançó 'Extraordinari', creada per a l'ocasió.

Després de l'actuació, la festa va concloure amb el cel del Camp Nou il·luminat per focs artificials. Es van obrir, de nou, les llums i els jugadors de la primera plantilla, també els descartats, van fer un volt d'honor acompanyats pels seus fills, i van aplaudir als aficionats que es van quedar en el Camp Nou.