El Girona ha aconseguit aquest diumenge una victòria balsàmica a Montilivi en imposar-se al Sevilla per 1-0, amb gol de Portu, amb la qual cosa surt dels llocs de descens i llasta les opcions de Champions del quadre de Joaquín Caparrós.

Després d'onze partits sense guanyar com a local, l'equip d'Eusebio Sacristán s'ha fet creditor d'un triomf imprescindible que el col·loca amb dos punts d'avantatge respecte al Valladolid, que marca ara el descens.

Per al Sevilla, que sabia que un dels seus rivals per la màxima competició europea, el València, havia perdut, el xoc de Girona ha estat una altra estació més en el seu calvari lluny del Ramón Sánchez Pizjuán i no ha estat capaç ni tan sols de puntuar. A més, ha perdut per al xoc de divendres que ve davant el Leganés l'argentí Ever Banega, el seu cervell, per vermella directa.

LaLiga Santander: El gol del Girona - Sevilla (1-0)

LaLiga Santander: El gol del Girona - Sevilla (1-0)

Conscients de la necessitat de frenar la pèssima ratxa que els martiritzava, els pupils d'Eusebio Sacristán, que dimecres, un dia després que el Girona encaixés la sisena derrota seguida en perdre contra un rival directe com el Valladolid, va ser ratificat com a entrenador del conjunt de Montilivi, han estat superiors al Sevilla des del xiulet inicial.

Han obligat el quadre de Joaquín Caparrós a esperar les seves oportunitats per sortir al contraatac. D'una d'aquestes vertiginoses transicions ha nascut, de fet, la primera ocasió clara del partit. Ha estat en el minut 13, quan Munir El Haddadi s'ha plantat sol davant Bono, encara que el porter marroquí ha estat més encertat en l'un contra un. El rebuig l'ha recollit Wissam Ben Yedder a la frontal de l'àrea, però el seu remat ha sortit fregant el pal dret de la porteria de Bono.

Lluny d'espantar-se, d'ensorrar-se, el Girona, resilient, ha fet gala del seu orgull, del seu amor propi, i ha continuat acostant-se amb perill als voltants de Tomas Vaclik, que, amb intervencions com la que ha protagonitzat en el minut 22 per desviar a córner un potent cop de cap de Bernardo Espinosa, s'ha erigit en el futbolista més destacat dels sevillistes en el primer acte.

L'espigat central colombià, que ha jugat al planter del conjunt andalús, ha tornat a intentar-ho passada la mitja hora de joc, quan ha estavellat un altre remat de cap al travesser.

L'exhibició de determinació del Girona s'ha accentuat en la segona meitat. Rebel·lant-se contra el gris present que el turmentava, contra l'estadística que indica que cap dels equips que al llarg de la història de LaLiga han encadenat més de deu partits com a local sense guanyar han aconseguit la permanència, els blanc-i-vermells han continuat perseguint el triomf.

Han estat a punt d'aconseguir-ho mitjançant Marc Muniesa, que en el minut 53 ha inquietat l'arquer txec del Sevilla amb un xut lleugerament desviat. I han acabat celebrant-ho en el minut 61, quan Portu, incombustible, ha culminat una combinació amb Cristhian Stuani i Pere Pons signant el seu vuitè gol de la temporada, un gol que ha provocat el deliri a les grades de Montilivi, que no gaudien d'una victòria del Girona en la competició regular des de feia més de sis mesos, des que el passat 27 d'octubre el conjunt d'Eusebio va batre al Rayo Vallecano per 2-1.

El d'aquest diumenge és, amb prou feines, el tercer triomf dels blanc-i-vermells com a locals, però els serveix per agafar aire, per recuperar la confiança, l'autoestima i el somriure. I per allunyar-se de l'abisme, tot al contrari que per al Sevilla, que no acaba de fer el pas per dependre de si mateix en la lluita per la Lliga de Campions.

Fitxa tècnica

1 - Girona: Bono; Valery Fernández, Juanpe, Bernardo Espinosa, Marc Muniesa; Douglas Luiz; Pere Pons, Àlex Granell (Aleix García, m. 84), Borja García (Pedro Alcalá, m. 90); Portu (Pedro Porro, m. 77) i Cristhian Stuani.

0 - Sevilla: Tomas Vaclik; Jesús Navas, Daniel Carriço (Joris Gnagnon, m.77), Sergi Gómez, Sergio Escudero; Éver Banega; Pablo Sarabia, Roque Mesa (Bryan Gil, m. 70), Munir L'Haddadi (Quincy Promes, m. 56), Franco Vázquez; i Wissam Ben Yedder.

Gols: 1-0, m.61: Portu.

Àrbitre: José Luis González González (Col·legi castellanolleonès). Ha amonestat el local Marc Muniesa (min. 44) i el visitant Roque Mesa (min. 68). Ha expulsat Éver Banega (min. 90) per una dura acció sobre Pere Pons.

Incidències: Partit corresponent a la trenta-cinquena jornada de LaLiga Santander, disputat a l'Estadi Municipal de Montilivi davant 11.281 espectadors.