Sant Fruitós de Bages i Vilanova del Camí acolliran el dimecres que ve, 1 de maig, al matí, una nova edició de la Jornada de Futbol Femení que, per setena temporada consecutiva, organitza la Federació Catalana de Futbol.

Tal com és habitual, la trobada dirigida a nenes i noies d'entre sis i catorze anys, es desenvoluparà en quinze seus distribuïdes arreu de la geografia catalana. Les activitats s'iniciaran a dos quarts de deu del matí i finalitzaran a les dues del migdia.

La jornada pretén potenciar i promocionar la pràctica del futbol femení i, des del 2017, forma part del programa de difusió de la vessant femenina del futbol batejat amb la denominació #Orgullosa, que inclou la conformació, temporada rere temporada, de quinze seleccions intercomarcals de fèmines; la trobada anual que les aplega a Salou i la subvenció d'una part del cost de la mutualitat esportiva de totes les jugadores per part de l'ens federatiu.

En la presentació de l'activitat, a la Sala de Plens de l'ajuntament de Sant Fruitós, David Vila, president de la Sant Fruitós Escola de Futbol, va incidir en la necessitat de «treballar, també des del món del futbol, per la igualtat entre homes i dones, que hem de considerar un dret humà bàsic». Josep Plans, president del FC Fruitosenc, va recordar que «quan l'actual junta va accedir al càrrec es va plantejar el repte de crear una secció de futbol femení. Aquest és el segon curs que l'equip sènior femení competeix». Esteve Olivella va detallar totes les actuacions incloses dins #Orgullosa i va revelar que «Brenda Pérez i la berguedana Judit Pujols (CE Berga), membre de la selecció catalana sub-15 seran les ambaixadores a Sant Fruitós». L'alcalde, Joan Carles Batanés, va lloar «la complicitat entre ajuntaments, institucions i entitats que fa gran el nostre país».