El Barça Lassa té avui (19 hores) la darrera oportunitat per aconseguir un bitllet a la final entre quatre que es disputarà aquest any a Vitòria en el cinquè partit de l'eliminatòria davant l'Anadolu Efes turc. L'eliminatòria arriba amb empat a dues victòries i amb tots dos equips havent guanyat un partit en pista visitant. El Barça, si aconsegueix la proesa de tornar a guanyar a Turquia, arribarà a la Final Four cinc anys després d'haver-ho fet per última vegada, quan va perdre davant el Reial Madrid en les semifinals per un resultat molt contundent (62-100) i la disputarà per quinzena vegada en la seva història. Els blaugrana van salvar la primera pilota de partit dijous passat (82-72) amb una excel·lent segona part al Palau.

La transcendència del matx convida a pensar en un partit igualat que es decidirà en els detalls. En els dos de guanyats pel Barça, la defensa blaugrana va ser determinant en aconseguir que els turcs no tinguessin bons percentatges sobretot en tirs de dos. És la primera vegada des de l'arribada del tècnic serbi Stevislav Pesic que el Barça Lassa té una opció de Final Four tan a prop. La d'avui és la prova més definitiva per als blaugrana des de les dues finals trepidants de Copa del Rei davant el Reial Madrid que van aconseguir guanyar en els darrers segons de totes dues finals.

D'altra banda, l'Efes té com a objectiu arribar a la primera Final Four de la seva història des que es va crear el format d'Eurolliga, ja que la seva última final de la màxima competició europea va ser el 2001. L'equip turc sembla força més previsible que el català, amb el tir de tres com a arma més mortífera, amb Shane Larkin i Vasilije Micic com a grans referències, però amb molts problemes per igualar el rebot blaugrana des que Kevin Seraphin va tornar a l'equip català al segon partit de l'eliminatòria. A diferència de l'Efes, el Barça pot oferir més recursos.