L'equip cadet del Catalana Occident Manresa prendrà part, aquest proper cap de setmana, en la final a quatre del Campionat de Catalunya en categoria cadet masculí preferent, que es durà a terme a Balaguer. A més dels bagencs hi seran presents les formacions dels altres dos conjunts de la Lliga Endesa, el Barça Lassa i el Joventut de Badalona, a més del The Corner-CB Cornellà.

El conjunt bagenc, que arriba a la competició com a tercer classificat de la fase regular, s'enfrontarà a les semifinals als blaugrana, que van finalitzar segons, en un matx que s'iniciarà demà a la tarda (19 h). Els quatre enfrontaments previs d'aquesta temporada es van saldar amb victòria del Barça. El marge més gran el van aconseguir els barcelonins a casa a la fase prèvia (72-44) i en el partit que tancava la fase regular (78-50). L'altra semifinal, que es posarà en marxa a les 17 h, la disputaran el campió de la lliga regular, el Joventut, amb el que ha obtingut la quarta plaça, el Cornellà. Els dos partits que han disputat entre ells aquest curs han acabat amb resultats favorables als verd-i-negres. L'anada de la fase regular va acabar amb victòria dels badalonins per un clar 99-58, tot i que la tornada a Cornellà va ser molt més igualada, amb el resultat final de 68-64.

Diumenge a les 17 h serà el torn del duel pel tercer i quart llocs, que, a diferència d'altres finals a quatre, en aquesta té molta importància, igual o fins i tot més que el partit pel títol. I és que el guanyador d'aquest matx obtindrà l'últim bitllet per accedir al campionat d'Espanya de la categoria, que enguany se celebrarà del diumenge 19 al dissabte 25 de maig a Huelva. La final se celebrarà a les 19 hores i es podrà veure en directe via streaming al canal de YouTube de la Federació Catalana.

El cadet del Catalana Occident és format pels jugadors Gerard Serrano, Julià Piñeyro, Ferran Fernández, Jonathan Lozano, Arnau Òrrit, Bernat Farell, Edgar Medina, Gerard Gutiérrez, Toni Naspler, Alfons Arco i Xavier Magem. Els entrenadors de l'equip són Jordi Serra, Gerard Carrión i Eduard Subirana.

El torneig femení, a Igualada

El poliesportiu Les Comes d'Igualada serà la seu de la final a quatre cadet preferent femenina. Femení Maresme i Almeda disputaran la primera semifinal, demà a les 17 h, mentre que Sant Adrià i Barça jugaran la segona, a les 19 h. Diumenge, torn del tercer i quart lloc (17 h), i la final (19 h).