El ciclista francès Sylvain Chavanel va guanyar ahir l'etapa reina de la Titan Desert a el Joorf en un esprint final amb Julen Zubero, qui va assegurar que Chavanel no va ser «legal» perquè ell havia estat qui va fer el gran esforç en els dar-rers deu quilòmetres i el francès no va col·laborar en cap moment. A més, Zubero va assegurar que havien quedat que guanyaria ell l'etapa.

Chavanel va explicar en finalitzar l'etapa que «la Titan Desert és molt més complicada que el Tour de França». El francès, qui ostenta el rècord de participacions en la principal prova ciclista (18), es va mostrar molt feliç de ser en aquesta Titan Desert tot i les molèsties que acumulava.

En tercera posició va quedar el tàndem Ignasi Ávila i Joan Font, medallistes de plata en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro disputats el 2016. En la general es va consolidar Josep Betalú. L'actual campió de la Titan Desert va tenir una etapa complicada però va aconseguir salvar el lideratge. El fruitosenc Guillem Muñoz, del TBellès, continua en segon lloc, a tres minuts de Betalú. Pel TBellès, José Luis Gómez és setè i Robert Bou es manté desè. Tres ciclistes entre els deu primers.

Anna Ramírez continua el seu domini entre les dones, amb 17 minuts sobre Ramona Gabriel. La manresana Núria Picas, que és integrant també del TBellès, va ser quarta i manté un tercer lloc que la farà pujar avui al podi si no hi ha cap contratemps. Avui se celebra la darrera etapa, que té 650 km de recorregut i amb l'arribada, que ja és clàssica, a Maadid.