«Un aplec com aquest, fa uns anys, era impensable!». L'exclamació d'Arcadi Prat, subdelegat al Bages, el Berguedà i la Cerdanya de la Federació Catalana de Futbol (FCF), evidencia la seva complaença per la creixent acceptació que la pràctica del futbol ha assolit entre les nenes de casa nostra.

Vuitanta-una joves futbolistes van protagonitzar la reeixida setena Jornada de Futbol Femení, organitzada per la FCF al Municipal de Sant Fruitós de Bages.

L'activitat es va fer també, tal com és habitual, a catorze poblacions més de la geografia catalana. Enguany, a l'Anoia, Vilanova del Camí va agafar el relleu de la Pobla de Claramunt.

Les instal·lacions que acullen les activitats quotidianes del FC Fruitosenc i de la Sant Fruitós Escola de Futbol (SFEC) es van revelar com l'escenari idoni pel desenvolupament de la matinal d'inciació i perfeccionament.

La jornada es va encetar a dos quarts de deu del matí. Les aprenentes de futbolista es van distribuir en set grups d'edat, supervisat cadascun per dos monitors, gràcies a la implicació d'un nombrós grup de tècnics del FC Fruitosenc. Durant les següents dues hores i quart, tots els grups van completar el circuit d'exercicis tècnics previstos pels coordinadors de l'activitat.

L'arribada de la jugadora del primer equip de l'Espanyol Brenda Pérez, ambaixadora de la seu bagenca, conjuntament amb la berguedana Judit Pujols, lateral esquerre de la seleccio catalana sub-15, va generar expectació entre les joves futbolistes, àvides de conèixer els seus consells, reflexions i vivències, amb Esteve Olivella com a mestre de cerimònies.

Tot seguit, les assistents es van dividir en sis equips i van delectar el nombrós grup de pares i familiars present amb tres partits simultanis en els quals van lluir les seves habilitats, a més de la llampant samarreta ataronjada amb el lema #Orgulloses. La signatura d'autògrafs per part de les ambaixadores va cloure la matinal.

Reneix el sènior del CE Manresa

Cristian Maya, coordinador de l'àrea de futbol femení del Centre d'Esports Manresa, va anunciar la recuperació del sènior femení blanc-i-vermell i la creació d'un equip aleví la propera temporada. Aquest dos equips s'afegirien al juvenil i als dos infantils que han competit enguany, i permetrien al degà «disposar de cinc equips, com en la millor època de la secció». Per la seva part, Jordi López, tècnic del sènior femení del FC Fruitosenc, va explicitar la intenció que la formació, que competeix al grup 2 de Segona Divisió femenina, «faci el curs vinent un nou salt qualitatiu».