El Barça afronta avui (20.45 hores) la visita a Balaídos davant un Celta de Vigo en hores baixes i amb la ment posada a Liverpool, on disputarà la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions i haurà de rematar la feina que va començar dimecres passat amb una contundent victòria al Camp Nou (3-0). El Celta intentarà aprofitar que els blaugrana ja són campions de lliga per augmentar la renda de punts que té respecte de la zona de descens. Actualment, els de Fran Escribá es troben només a dos punts de les posicions que fan perdre la categoria.

Fran Escribá, que ahir va fer 54 anys, tindrà disponible el seu referent ofensiu, Iago Aspas, que s'ha recuperat de l'esquinç a l'espatlla dreta que va patir en l'últim duel contra el Leganés, i recupera el migcampista Okay Yokuslu, que no va jugar a Butarque per sanció. D'altra banda, el Barça segurament afrontarà el partit sense gairebé cap dels titulars habituals en l'onze de Valverde. L'extremeny va assegur en la roda de premsa d'ahir prèvia al partit que «hi hauran canvis en l'alineació perquè són necessaris després de tres setmanes molt exigents». A més, l'entrenador dels blaugrana va fer emfàsi en què l'eliminatòria de Champions amb el Liverpool «no està sentenciada». Amb desafiaments immediats a l'agenda, com la tornada contra el Liverpool i la final de la Copa del Rei davant el València, el proper 25 de maig, un cap de setmana després que conclogui la Lliga, el FC Barcelona recorrerà a la banqueta per als últims tres partits que li queden en la competició (contra el Celta, el Getafe i l'Eibar). Aquesta serà la segona vegada en poques setmanes que el Barcelona alinearà un equip complet amb els menys habituals. Després de vèncer l'Atlètic de Madrid (2-0) i d'encarar el títol de Lliga, i davant el repte d'eliminar als quarts el United, va visitar l'Alcoraz amb mig equip de suplents per enfrontar-se a l'Osca.

Sense Ter Stegen, no convocat, com set titulars més del partit amb el Liverpool, Cillessen es perfila per a l'onze inicial, que no juga un partit amb el Barça des dels quarts de final de la Copa del Rei, amb una defensa poc utilitzada però que podria incloure Jean-Clair Todibo, Moussa Wagué, el colombià Murillo i un Samuel Umtiti al qual li ha tret la titularitat el seu compatriota Clément Lenglet. El belga Vermaelen també apareix com una de les possibles opcions per al lateral esquerre. Carles Aleñá i Riqui Puig, que ja van ser utilitzats a Osca, es presenten també com a candidats per sortir a l'onze contra el Celta al mig del camp. La incògnita serà el seu acompa-nyant, que segurament serà el brasiler Arthur, independentment de la decisió que prengui Valverde per al partit de tornada a Anfield. A la davantera, Malcom i Kevin Prince-Boateng tenen la titularitat gairabé assegurada en aquest partit, que servirà perquè mostrin que tenen nivell per seguir en la plantilla del Barça.

El tercer atacant probablement serà Dembélé, l'escollit a Osca. A la convocatòria hi ha Coutinho, a més de Lenglet i Arturo Vidal.

L'última esperança de l'Espanyol

L'Espanyol té la darrera oportunitat, avui (16.15 hores) davant l'Atlètic de Madrid de Simeone, que està a un sol punt de ser subcampió de lliga, per apropar-se a les posicions europees. Actualment els de Rubi estan a vuit punts del València, sisè a la classificació. Un dels partits clau d'avui (13 hores) és l'enfrontament entre el Llevant i el Rayo Vallecano en la zona baixa de la taula. Si els homes de Paco Jémez perden a València, probablement certificaran el seu descens a Segona Divisió.