La catorzena edició de la Titan Desert, la prova de bicicleta de muntanya que se celebra al desert del Marroc, es va tancar ahir amb excel·lents resultats per als ciclistes del Bages. Dos d'ells, tot formant part de l'equip TBellès manresà, van aconseguir situar-se als podis absoluts. En categoria masculina, el fruitosenc Guillem Muñoz va ser el segon classificat, a només tres minuts del ciclista ampostí, resident actualment a Costa Rica, Josep Betalú, que va aconseguir el seu quart triomf a la prova. Per la seva banda, la manresana Núria Picas, habitual atleta de les curses de muntanya i Ultra Traisl, va fer una molt bona cursa i va assolir la tercera posició en la classificació que va dominar Anna Ramíez, de Taradell.

A més, en l'última etapa de la Titan Desert, amb final a Maadid, per primer cop s'ha vist la victòria de dos corredors fent equip en un tàndem, el paralímpic Ignasi Ávila (amb una deficència visual) i Joan Font, de Vilanova i la Geltrú. Van acabar en una gran sisena posició i afegeixen aquest resultat als èxits aconseguits en ruta i en pista a Jocs Paralimpics, a Mundials i a europeus.

L'actuació de l'equip del TBellès Cannondale va ser, en aquesta edició, magnífica. En la classificació final masculina van situar tres corredors entre els primers: Guillem Muñoz en segon lloc, José Luis Gómez en el cinquè i Robert Bou en el novè, el qual a més es va adjudicar una de les etapes d'aquesta Titan Desert, en concret la segona.

La prova va tenir altra vegada una participació elevada, atès que s'hi van inscriure 675 participants,entre els quals també exciclistes professionals, com Olano, Purito Rodríguez, Zubeldia o Chavanel. En tot cas, el debat està obert pel que fa al procés d'acceptació dels ciclistes aficionats després de la mort, per aturada cardíaca, d'un corredor aragonès de 46 anys, Fernando Civera.