La Unió Esporiva Calaf va viure ahir un partit molt especial en la jornada 31 del grup 7 de Tercera Catalana. El club anoienc era conscient que una victòria segellava el campionat i l'ascens, i també ho era el poble, que es va bolcar amb l'equip.

El Calaf va sortir amb molta empenta en una primera part dels locals superior, però, a causa de la importància del partit, l'equip blau no va desenvolupar el seu millor futbol. Tot i això, es va avançar força d'hora, al minut 19, amb una diana d'Isidre Marsiñach, el segon màxim golejador de la lliga. Els jugadors locals seguien pressionant amb una intensitat alta, i també ho feia la grada amb càntics constants i timbals a banda i banda del camp. Al minut 42, des del punt de penal, Alfred, el Pichichi del grup, situava el 2-0. Per acabar d'arrodonir una primera part més efectiva que fluïda en el joc, Eric López va fer el 3-0 amb un xut des de la frontal. El marcador feia patxoca a la fi del primer temps i els calafins acariciaven la consecució del títol.

L'ampli marcador va fer que al segon temps els locals disminuïssin la intensitat i el Sant Pere Nord agafés protagonisme i, en una acció de pressió, de Thioub escurcés la distància amb el 3-1, al minut 50. El gol visitant va despertar la grada, que veia que no estava tot fet. Però el Calaf va tornar a anotar des del punt de penal, aquesta vegada mitjançant Darío Jiménez. Aquest gol semblava definitiu i la grada esclatava amb diversos càntics. Els visitants, en una jugada afortunada, van tornar a anotar, al minut 72, amb gol de Rosell (4-2). Seguidament, el Calaf es va tornar a fer amb la possessió i fins i tot va poder anotar el cinquè, en una jugada que va acabar al pal. Al minut 85, David Nines Martínez, l'etern capità, va saltar al camp en substitució d'Alfred després de temps sense poder trepitjar la gespa. El temps corria, s'apropava el final i ja es palpava el campionat. Des de la grada es van animar a fer onades per celebrar el títol, i els jugadors ja ho celebraven a la banqueta amb cava, esperant el moment de saltar al terreny de joc.

Castell de focs i molt cava

Amb el xiulet final de l'àrbitre, tot l'equip va saltar al camp, acompanyat d'amics i membres del club. L'afició ho vivia amb intensitat des de la grada i els jugadors van agrair el suport amb aplaudiments i una volta de campions al camp enmig d'una pluja de cava. Mentre els calafins celebraven el triomf, un castell de focs omplia de colors el cel del Municipal de les Garrigues de Calaf.

La celebració del títol va continuar amb parlaments al balcó de l'Ajuntament i amb una rua amb un tractor i un remolc pels carrers del poble. El seguici va acabar al local social del poble, on va continuar la celebració.