L'Espanyol va sumar una gran victòria contra l'Atlètic de Madrid a l'RCD Stadium, en un dels millors partits de la temporada. El conjunt blanc-i-blau va tenir la sort d'avançar-se abans del final del primer temps i va rematar la feina després del descans. Els jugadors dirigits per Rubi van ser molt superiors al rival, que es va anar difuminant amb el pas dels minuts i que no va poder fer res davant el festival perico.

El partit va començar amb un ensurt, en una acció en què Morata que es va avançar a Mario Hermoso i va estar a punt de marcar. Koke, en una badada de Diego López, també hauria pogut marcat pels visitants, que van disposar de la seva millor oportunitat en un llançament llunyà de Lemar refusat a córner pel porter gallec. La sort va estar del costat perico en l'últim minut de la primera part, quan Godín, després d'una espectacular carrera de Pedrosa, va marcar en la seva pròpia porteria.

Simeone va canviar Savic i va posar Saúl al centre de la defensa. Després d'un ensurt a l'àrea local en un centre lateral, l'Espanyol va tornar a la càrrega i ho va fer a la perfecció. Melendo va veure el desmarcatge de Borja Iglesias, que va definir a la perfecció davant la sortida d'Oblak. La festa es va completar amb el tercer gol blanc-i-blau, en un penal transformat de nou per Iglesias.