La triatleta Clara Martínez Marquina, de 15 anys, va morir aquest dimarts a l'Hospital General d'Alacant a causa de les greus lesions en un accident sofert el passat 1 de maig a la Vall de Gallinera, quan entrenava amb bicicleta amb membres del club de triatló madrileny al qual pertanyia, els Diablillos de Rivas.

La menor va sortir de la via i es va estimbar per un barranc d'uns vint metres, com va informar aquest diari. La mort de la menor ha deixat commocionats a familiars i amics, i també a nombrosos triatletes que han mostrat el seu condol a xarxes socials, entre ells el campió mundial Javier Gómez Noya.

L'accident s'ha produït cap a les 12 hores del passat 1 de maig prop de Benisili, a la Vall de Gallinera. L'helicòpter del Grup de Rescat del Consorci Provincial de Bombers es va desplaçar al lloc de l'accident i els bombers i el metge de la unitat van ser els primers a iniciar l'assistència a la menor, que estava en parada cardiorespiratòria i van aconseguir recuperar-la després d'intenses maniobres de reanimació.

Poc després va arribar el SAMU i un helicòpter medicalitzat, que van continuar atenent la jove triatleta. Un cop van aconseguir estabilitzar-la es va procedir al seu trasllat amb politraumatismes a l'helicòpter del Grup de Rescat fins al parc de Bombers a Sant Vicent, on una ambulància del SAMU va recollir la menor i la va traslladar a l'Hospital General d'Alacant.

En aquest centre hospitalari va ser intervinguda i, després de sis dies de lluita, Clara Martínez va morir malauradament durant la tarda del dimarts. El club de triatló Diablillos de Rivas, a qui pertanyia la menor, informava ahir als seus perfils socials de la mort. "Avui ens ha deixat la Clara, només podem pensar en la seva família, els seus pares i germans, el nostre pensament està amb ells. La família diablilla mai t'oblidarà, Clara. Descansa en pau".