Tot feia pensar que el Barça no deixaria que es repetís la història de l'any passat a Roma, i encara més davant un Liverpool que no va poder alinear dues de les peces del seu trident com són Firmino i Salah. Però sí, es va repetir, i el d'Anfield se suma a una llista cada cop més llarga de fracassos dels blaugrana a la Lliga de Campions. I és que sí, han guanyat la lliga i jugaran la final de la Copa del Rei davant el València, i per tant el Barça pot tornar a guanyar un doblet que en condicions normals seria molt meritori, però les decepcions europees de grans dimensions el converteixen en molt insuficient per la majoria d'aficionats.

Abans de la viscuda a Anfield, la decepció més recent va arribar la temporada passada a terres italianes. En l'anada dels quarts de final, l'equip ja dirigit per Ernesto Valverde va tombar per 4-1 la Roma al Camp Nou, i semblava que l'eliminatòria estava del tot encarada. Res més lluny de la realitat, ja que els blaugrana van fer un mal partit a la tornada i van caure per un dolorós 3-0, amb la recordada diana de Manolas com a estocada final.

Fa dos cursos, les derrotes doloroses es van començar a produir abans, als vuitens de final. El Barça va ser apallissat per 4-0 al camp del París Saint-Germain (un altre conjunt acostumat als fracassos), però es va poder arreglar al Camp Nou amb un 6-1 culminat per Sergi Roberto. A quarts esperava un equip bastant més sòlid, la Juventus, i els blaugrana van tornar a ensopegar amb la mateixa pedra, caient per 3-0 a Torí. A la tornada, els italians van demostrar la seva experiència i no van patir gens per treure un empat a zero i obtenir el bitllet per les semifinals.

L'any 2015-16 no va ser tan dramàtic com els tres darrers. Als quarts de final es va guanyar per un mínim 2-1 l'Atlètic de Madrid, però els matalassers ho van poder capgirar al Vicente Calderón (2-0).

Si tirem més enrere en el temps, la campanya 2012-13 el Barça es va enfrontar a semifinals al Bayern de Munic, que va ser un vendaval, va guanyar per 4-0 l'Allianz i per 0-3 al Camp Nou.

El 2007, els blaugrana venien de guanyar la Lliga de Campions dos mesos abans i eren favorits a la Supercopa europea davant el Sevilla, però els andalusos van ser molt superiors a un rival desconegut i van guanyar per un clar 3-0.

Altres resultats molt desfavorables van ser la final del 1986 perduda als penals davant l'Steaua de Bucarest, el 4-1 del València a les semifinals del 2000, el 7-0 global contra el Dinamo de Kiev a la fase de grups del 1997-98, la final d'Atenes del 1994 enfront el Milan, i la primera ronda de la Recopa del 1984, quan el Metz va assaltar el Camp Nou per 1-4 després d'haver perdut per 2-4 a França.