El jugador brasiler Lucas Moura va entrar ahir, per la porta gran, en la història de la Lliga de Campions en marcar tres gols al Johan Cruyff Arena i classificar el Tottenham.

L'Ajax semblava que ho tenia fet amb un 2-0 al descans, però l'equip de Londres va empatar (2-2) abans d'arribar al primer quart d'hora de la represa. Els holandesos van tenir ocasions per fer el tercer però, ja en l'agonia del temps afegit, Moura va xutar amb l'esquerra per marcar un 2-3 increïble. La final de l'1 de juny al Wanda Metropolitano serà entre angelsos, Liverpool-Tottenham.

L'Ajax va aconseguir, molt aviat, una diferència còmoda al còmput general de l'eliminatòria. Si venia amb un 0-1 de Londres, gràcies a un gol de Van de Beek, anit al minut 5 ja va marcar. El danès Schöne va treure des de la cantonada un córner i un De Ligt imperial es va aixecar dins de l'àrea per rematar de cap sense que Lloris pogués fer res per aturar la pilota.

El Tottenham, sense Harry Kane, va intentar reaccionar ràpidament i el coreà Son, en una jugada força estranya per la banda, va estar ben a punt de marcar, però la pilota va picar en un dels pals de la porteria que defensava Onana. Més precisos, els holandesos van fer el 2-0 abans del descans, gràcies a Ziyech, que va creuar molt bé la pilota.

Per aconseguir donar la volta a l'eliminatòria, els britànics havien de marcar tres gols, una utopia. En tot cas, posava al terreny de joc Fernando Llorente per buscar un altre peó ofensiu. I allò que semblava del tot impossible, va passar. La màgia del futbol amb tota la seva força.