La continuïtat a la banqueta del FC Barcelona de l'entrenador Ernesto Valverde, amb contracte fins al 2020, torna a aparèixer com un enorme interrogant, després de la derrota dels barcelonistes ahir a la nit en la Lliga de Campions a Liverpool (4-0). La profunda crisi que ha originat l'eliminació, que se suma a una de característiques similars l'any passat contra la Roma, han posat al centre de la diana alguns jugadors, però especialment Ernesto Valverde, el suport del qual al vestidor i a la directiva és possible que es ressentin per l'erosió que ja ha començat a produir aquesta nova hecatombe al club català.

Al Barça no s'espera que hi hagi cap moviment brusc per evitar causar més mals majors amb vista a la final de la Copa del Rei d'aquí a unes setmanes, encara que tot queda a costa de la reacció que pugui tenir els aficionats aquest cap de setmana en el Camp Nou, on els blaugrana posaran punt final a la temporada al seu estadi. L'any passat va transcendir que un sector de la directiva havia sentenciat Valverde per l'eliminació del Barça en la Lliga de Campions per un equip clarament inferior com va ser la Roma, al qual els blaugrana havien guanyat a l'anada del Camp Nou per 4-1, i que van acabar eliminats per una derrota a Itàlia per 3-0. Malgrat aquell manifest malestar, ja que els arguments es concentraven en què a Valverde li venia molt gran la banqueta del Barça, el conjunt blaugrana va reaccionar de la millor forma, en sentenciar la lliga i recollir un doblet a la final de la Copa del Rei en un incommensurable partit dels blaugrana contra el Sevilla (5-0).

El tècnic del Barça apareix com la baula més feble en la decepció que abraça l'entitat, en atribuir-se-li covardia en partits de molta altura i per allunyament de la filosofia futbolista blaugrana, el coneixement de la qual se li suposava. Ara a Bartomeu només li queden dues temporades, sense poder-se presentar a la reelecció, i haurà de mesurar com recondueix la crisi, que té aspectes de ser bastant més rotunda que l'any passat. El manual de supervivència d'una directiva sempre apunta el més feble, però a favor seu també estan alguns cops d'efecte de Bartomeu que han arribat sense sacrificar l'entrenador.