El Baskonia es troba en un dels moments més dolços del curs, tot coincidint amb la recuperació de qui és segurament el seu jugador més determinant, el georgià Toko Shengelia. A la Lliga Endesa, ara és l'equip més en forma i la sèrie de resultats en els dos últims mesos ha superat les del Reial Madrid i el Barça. Dels darrers 9 partits de la competició domèstica, el conjunt de Velimir Perasovic només n'ha perdut un, i va ser a Saragossa, en la pista del Tecnyconta, per 81-79, el 24 de març passat. Tota la resta han estat victòries, inclosa la del divendres a la pista del Barça per 72-84, que els permet recuperar l'average i fer encaixar als blaugrana la primera derrota com a locals d'aquesta temporada a l'ACB.

A l'Eurolliga, la sensació del club i dels aficionats és que es va arribar al límit de les possibilitats en perdre per 3-1 als play-off amb un CSKA de Moscou que és habitual a les Final Fours, com el Madrid o el Fenerbahçe. Per tant, l'entesa afició del Baskonia assistirà, el 17 i 19 de maig, al Buesa Arena per gaudir de l'espectacle.

Els números del Baskonia en la lliga el situen com al millor defensa del campionat (cedeix 74 punts al rival), el tercer millor atac (86), el que fa més esmaixades (6), el que fa més assistències (19) i recupera més pilotes (8). El Fuenlabrada, fa set dies, va poder discutir-li la victòria (va acabar perdent 101-92), en un Buesa Arena on tan sols han guanyat el Barça Lassa i el Madrid a la Lliga Endesa en el que portem de temporada.

Avui, coincidint amb el Dia de la Mare, els jugadors del Baskonia portaran darrere la samarreta els cognoms materns, com a mostra d'homenatge.