Com va passar ahir a Badalona, avui tant al Nou Congost com al Palau Blaugrana es viurà la que s'anomena Jornada de mobilitat elèctrica. Endesa, amb el suport de KIA, té la intenció d'acostar als aficionats la mobilitat sostenible d'una manera més propera a tots els aficionats del bàsquet.

Alberto Fernández, el director general de comunicació d'Endesa, explica que «tant el bàsquet com la mobilitat elèctrica són dues de les grans apostes de la companyia. A més, l'esport ens permet que poguem apropar-nos a la gent de forma més familiar i amable. D'altra banda, ara pretenem que el cotxe elèctric arribi a la vida de les persones d'una forma natural. Es diu que el cotxe elèctric serà una solució per al futur, però la veritat és que ja és una solució de present per a molts usos. Disposa encara d'un nivell de penetració baix, en termes absoluts, però les xifres que hi ha de matriculacions van pujant de forma exponencial i, en definitiva, el vehicle elèctric està quallant a Espanya»

Entre les iniciatives que s'han organitzat en aquesta jornada de mobilitat hi ha un sorteig amb un guanyador, que serà el VEP (Very Electric People), que serà recollit a casa seva amb un eNiro, l'últim model 100% elèctric de KIA, i serà qui gaudirà, juntament amb un acompanyant, del partit des d'una ubicació privilegiada.

D'altra banda, en el partit entre el Baxi i l'Andorra hi haurà un concurs de tirs amb un premi molt especial: el guanyador podrà gaudir una setmana de l'eNiro 100% elèctric. I el nen que, abans del matx, lliura la pilota als àrbitres ho farà en un minicotxe teledirigit per ell.