El base espanyol de l'Utah Jazz Ricky Rubio va destacar aquest divendres que, per primer cop, pot decidir en quin equip de la NBA jugarà la temporada que ve, una decisió que considera clau en la seva carrera.

"Fins ara no havia tingut capacitat d'elecció. Primer vaig ser 'draftejat', després Minnesota va decidir allargar el meu contracte i després em va traspassar. Ara, per primer cop tinc el futur en les meves mans i és una decisió que prendré amb molta calma i a la qual donaré moltes voltes", va manifestar.

Ricky Rubio ja és a Barcelona després de la prematura eliminació dels Jazz -van caure en la primera ronda del 'playoff' contra els Rockets de Houston per 4-1- i aquest divendres el va aprofitar per presentar, com cada any, el seu campus d'estiu.

El del Collell (Pla de l'Estany), es realitzarà del 30 de juny al 6 de juliol i el del Brains Internacional School de Madrid, del 8 de juliol al 13 de juliol.

Mentrestant, Rubio, que als 28 anys s'ha convertit per primer cop en 'agent lliure' de la NBA, haurà de prendre la decisió més important de la seva carrera professional.

"Quan acabi la meva carrera i es miri enrere, es valorarà com he estat com a jugador en funció, en bona part, de la decisió que prengui ara", va afirmar.

Per això no vol equivocar-se en la seva elecció. "L'equip al que vagi ha de tenir aspiracions reals, segur, per estar en els 'playoff' i després per guanyar l'anell. Per això miraré el projecte i l'organització. La prioritat és l'entrenador i l'equip i, després, la durada de contracte", va analitzar.

Dins la negociació amb la seva nova franquícia estarà sobre la taula la possibilitat de poder jugar amb Espanya el Mundobasket que aquest estiu es disputarà a la Xina: "Els diré que vull anar a la selecció. La meva disposició, després de parlar amb la Federació i l'entrenador (Sergio Scariolo), és la de sempre ".

El base català tampoc no descarta renovar amb el seu actual equip, l'Utah Jazz, "una opció real" que, no obstant això, veu poc probable després d'una temporada on no s'han complert les expectatives.

"Sincerament m'agradaria quedar-me per l'entrenador (Quin Synder), perquè m'agrada moltíssim la seva filosofia i he connectat molt amb ell, però és una cosa que no depèn només de mi. El fet que la temporada no hagi estat tan d'èxit com esperàvem obliga a fer canvis a l'equip. Això no és un secret per a ningú", va indicar.

En qualsevol cas, Ricky Rubio sent que sigui quin sigui el seu pròxim destí encara li queden els seus millors anys a la NBA. Aquesta temporada, en la que ha fet la mitjana 12,7 punts i 6,1 assistències per partit, probablement ha estat la millor de la seva carrera, però vol més.

"Probablement és cert que aquesta temporada s'hagi vist la millor versió de mi mateix, però dins meu sento que encara puc donar més, que puc esprémer la maduresa física i mental que tinc ara mateix", va concloure.