Des de la jornada 6 de lliga ACB situat entre els vuit primers, ahir el Baxi va caure fins al novè lloc després de la derrota al Congost amb l'Andorra. El tècnic Joan Peñarroya va afirmar que «el que volem és estar entre aquests vuit i jo tinc molt clar que encara depenem de nosaltres. Ens toca descansar i d'aquí a 30 hores jugar altra vegada a Badalona. Ens queden tres partits. Els hi he dit ara fa un moment als jugadors, l'Andor-ra ens ha guanyat però ho té pitjor, és una victòria per sota».

Joan Peñarroya va manifestar el seu «orgull per aquest equip i per l'afició que tenim al Congost en un dia complicat. Una vegada més no han fallat, ni els jugadors ni els seguidors, tot i tenir moltes complicacions des del principi amb la lesió de Ryan Toolson, que tenia l'esquena molt tocada i tan sols havia entrenat 20 minuts els darrers dies, i a la pista només n'ha durat dos. Lalanne tampoc no hauria jugat un altre dia per la seva lesió al soli». L'entrenador va descartar que Toolson pugui estar disponible per al partit de demà (12.30 hores) a Badalona contra el Joventut. Peñarroya va fer un resum del que creia que havien fet bé i del que no: «En defensa hem aconseguit que l'Andorra, un equip amb un gran poder anotador, es quedés als 70 punts i escaig. Però també en atac hem estat malament, avui no hauríem pas aconseguit ficar la pilota en una piscina. Tampoc no hem estat bé en la circulació de pilota ni en el rebot defensiu».

A l'entrenador se li va demanar pels àrbitres, si ell en volia donar una opinió o no. La resposta, ben significativa: «Pasapalabra». Però el director esportiu del Manresa, Román Montañez, si que deia la seva a Ràdio Manresa sobre aquest tema: «Estem tota la temporada sobreposant-nos a les baixes i jo, als àrbitres, només els demano respecte per al meu equip, penso que ens l'hem guanyat. El que no pot ser, i això els he dit a ells, és que facin un canvi de criteri en el darrer quart i ens perjudiqui. És possible que, en cas de victòria a l'heroica tot plegat potser hauria quedat amagat. Ens hi deixem la pell, i jo voldria que els àrbitres passessin desapercebuts».