L'Estadi Municipal de Montilivi, ple de gom a gom, serà demà l'escenari d'una autèntica final en l'agònica lluita per la salvació, ja que enfrontarà una Girona en zona descens davant d'un Llevant que el precedeix en dues posicions i desitja certificar la permanència. El conjunt gironí, immers en una caiguda lliure, ha dilapidat una renda de fins a nou punts sobre el descens en perdre fins a set dels últims vuit partits, i afronta el partit de la penúltima jornada pràcticament obligat a guanyar per continuar depenent de si mateix.

Conscient d'això, el quadre de Montilivi buscarà tornar a oferir la seva millor versió. La victòria de fa dues setmanes li va permetre posar fi a la pitjor ratxa de la seva curta història a Primera, de fins a sis derrotes consecutives, en superar el Sevilla (1-0), i es va retrobar amb la victòria a casa després de més de sis mesos sense sumar els tres punts com a local. El tècnic ha convocat tots els futbolistes de la primera plantilla, inclosos Borja García, sancionat per als dos partits que resten, Cristhian Stuani, Douglas Luiz, Johan Mojica i Aday Benítez, ja recuperats de les seves lesions. El Llevant arriba a Montilivi confiat de deixar resolta la permanència a Primera, per a la qual cosa necessita la victòria, que el col·locaria amb 43 punts i fora de l'abast del Girona.

En la lluita per entrar a Europa, el Getafe, el València i el Sevilla es jugaran aconseguir l'únic bitllet que queda per la Lliga de Campions (quarta posició), mentre que l'Athletic Club, la Reial Societat, l'Espanyol, l'Alabès i Eibar intenaran sumar per tenir opcions d'entrar a l'Europa League.