El ciclista eslovè Primoz Roglic, de l'equip Jumbo-Visma, va donar ahir un cop d'autoritat i va vèncer la primera etapa del Giro, el que li val posar-se la maglia rosa que la que distingeix el líder. En els 8 km de la contrarellotge de Bolonya, en un perfil queera ascendent, Roglic va confirmar plenament la seva condició de ser un dels favorits al triomf final endeixar el rivals entre 19 i 28 segons, amb cinquè lloc de l'especialista Dumolin.

Pel que fa a corredors de l'Estat espanyol, el millor va ser Peio Bilbao (11è a 42 segons), seguit de Víctor de la Parte (12è a 45''), Dani Navarro (23è a 58'') i Ion Izagirre (29è a 1'01''). Mikel Landa va decebre en cedir 1'07'' respecte deRoglic, un marge més ampli de l'esperat en la que era la primera jornada de competició.