El davanter francès Antoine Griezmann, que el passat curs va descartar una oferta del FC Barcelona, ha comunicat aquest dimarts a l'Atlètic de Madrid que vol anar-se'n del club, en una reunió amb el conseller delegat Miguel Ángel Gil Marín, l'entrenador argentí Diego Pablo Simeone, i el director esportiu, l'italià Andrea Berta. Més tard, el club ha fet un comunicat oficial explicant la decisió.

Segons han confirmat a EFE fonts relacionades amb el club, el davanter francès ha indicat als representants del conjunt blanc-i-vermell que té intenció de sortir i que farà efectiva la seva clàusula de rescissió, que a partir del 30 de juny passarà de 200 milions d'euros a uns 125 milions, aproximadament.

En aquest cas, l'Atlètic no percebria la totalitat de l'import de la clàusula, ja que el 20% està compromès amb la Reial Societat, que en traspassar-ho al conjunt blanc-i-vermell el juliol del 2014 va incloure una clàusula per percebre aquesta proporció d'una futura venda del jugador a un altre club.

El davanter gal, que no ha especificat a quin club vol unir-se per a la temporada que ve, s'ha erigit en la màxima referència ofensiva del club blanc-i-vermell durant les cinc temporades que ha disputat, en les que ha jugat 256 partits i marcat 133 gols.

En la seva etapa com a futbolista blanc-i-vermell, Griezmann ha guanyat tres títols: la Supercopa d'Espanya que va aconseguir en incorporar-se a l'equip, guanyada al Reial Madrid a doble partit (1-1 al Santiago Bernabéu i 1-0 al Vicente Calderón); la Lliga Europa conquistada la temporada passada davant l'Olympique de Marsella a Lió (0-3, amb dos gols seus), i la Supercopa d'Europa d'agost del 2018, contra el Reial Madrid a Tallinn per 2-4 i en la pròrroga.

Un any després de rebutjar la possibilitat d'anar al Barcelona i anunciar la seva continuïtat en l'Atlètic a través d'un documental televisiu titulat 'La decisió', després del qual va signar un nou contracte amb l'Atlètic fins al 2023 en què s'augmentava el seu sou, el davanter gal decideix deixar el conjunt blanc-i-vermell.

La sortida de Griezmann s'uneix a les del seu compatriota Lucas Hernández, fitxat pel Bayern Munic alemany per la pròxima campanya, la del defensor uruguaià Diego Godín, que es va acomiadar del club la setmana passada i probablement jugarà a l'Inter de Milà, i la del lateral Juanfran Torres, que va declinar l'opció de renovar per un any ofert pel club i va decidir tancar la seva etapa a l'equip.