Seixanta quilòmetres amb 3.200 metres de desnivell positiu i només 300 metres d'asfalt. Això és el que es va trobar un grup de nou manresans anomenat «Senglars» que va participar en la cursa Ultra Trail de Mugello (Itàlia), una prova de muntanya que se celebra a la regió de la Toscana. Tots els membres del grup van finalitzar amb èxit la cursa, amb persistent pluja durant tot el trajecte i amb set refugis de muntanya, compensat per la bellesa d'un entorn natural i salvatge com el de la regió italiana, que té una explosió de colors.

El grup d'amics Senglars, alguns d'ells de més de seixanta anys, és format per Kiko Santasusana, Xavier Font, Tòfol Talaverón, Xavier Augé, David Vilanova, Xavi Gamisans, Gabriel Martínez, Rosa Martínez i Quim Grau. Cada any fan alguna cursa destacada de muntanya i l'any passat van anar a la mítica prova de Transsilvània (Romania). La cursa va ser de cinquanta quilòmetres i tenia sortida i arribada al castell de Bran, la coneguda fortalesa de la llegenda del Dràcula.

La cursa Ultra Trail de Mugello es realitza en el complex anomenat Giogi-Casaglia, que ocupa 6.800 hectàrees del bosc de la regió. A més, la cursa té un recorregut més curt, de 23,5 quilòmetres, tot i que els esportistes de casa nostra van optar pel recorregut llarg. Cal esmentar que la zona en la qual es disputa la cursa és rica en fauna tant en termes quantitatius com qualitatius, gràcies a les normes establertes de protecció.