L'esquiadora nord-americana Lindsey Vonn ha estat guardonada aquest dimecres amb el premi Princesa d'Astúries de l'esport 2019. Vonn "ha destacat per la seva extraordinària aportació al món de l'esport, en ser la dona amb més victòries en la història de la Copa del Món d'esquí alpí, a més d'una excel·lent trajectòria en els Mundials i en els Jocs Olímpics, així com per la seva capacitat de superació davant l'adversitat i per ser exemple d'esportivitat ", recull l'acta del jurat.

"Lindsey Vonn destaca també pel seu compromís amb les generacions futures en haver creat una fundació que porta el seu nom en favor de suport i orientació de les dones joves a través de la transmissió de valors educatius, esportius i desenvolupament personal", finalitza el jurat de aquest premi.

El tribunal que ha fallat aquest premi està format per 18 jutges. Aquest dimarts es van reunir a l'Hotel Reconquesta, a la Sala de Consells. Dels 18, set són cares noves: María Paz Corominas, Álex Corretja, Sylvana Mestre, Luis Nieto, Paloma del Río, Sitapha Savané i Alberto Suárez. D'altres, com Vicente del Bosque, exseleccionador espanyol de futbol o Alejandro Blanco, el president del Comitè Olímpic Espanyol, (COE) repeteixen a la cita.

El Premi dels Esports és el quart dels vuit guardons internacionals que convoca cada any la Fundació Princesa d'Astúries, i que compleixen amb aquesta la seva XXXVIII edició. L'any passat aquest guardó va ser concedit als alpinistes Reinhold Messner i Krzysztof Wielicki "per les seves gestes esportives incomparables i la seva contribució a la història de l'alpinisme".